Goede doelen

De warmste week van 2019

Van woensdag 18 december tot en met dinsdag 24 december is het weer zover! Dan gaat de Warmste week van start. Dit jaar werken wij samen met vzw Spoor 56 - cluster Tehuis Sint-Carolus in Nieuwkerken. Dit is een instelling voor bijzondere jeugdbijstand.

Deze vzw biedt een verblijf aan kinderen en begeleiden gezinnen die in een verontrustende thuissituatie verkeren. In Nieuwkerken bieden ze verblijf aan 33 kinderen.

Wij willen hen graag een hart onder de riem steken! De stoelen in hun leefgroep hebben nood aan opfrissing. Doe jij een duit in het zakje? Zo kunnen wij als Verberckmoes Groep het tehuis nieuwe stoelen geven en hun lokalen opfrissen voor de kinderen.

Het huidige meubilair gaat al meer dan 10 jaar mee en heeft nood aan een stevige Verberckmoes touch!

Neem gerust een kijkje op hun website: www.spoor56.be.

LEVENSLOOP BEVEREN

Team Verberckmoes liep mee met “De Levensloop” 2019. Dit feestelijk event zet de strijd tegen kanker in de spotlight. Solidariteit en fondsenwerving, daar gaat het 24u lang om. De 24 uur symboliseren het continue gevecht van patiënten en hun naasten. Zij vechten elke dag tegen de ziekte. Samen met de 82 andere teams is er in totaal maar liefst €237.691,69 ingezameld!

Het event ontstond in 1985 en werd georganiseerd door dr. Gordy Klatt. Hij liep zelf 24u lang rondjes op een piste om zo geld in te zamelen voor American Cancer Society.

De Levensloop vindt momenteel in meer dan 20 landen plaats! Het doel is om fondsen te verkrijgen en het ingezamelde geld aan Stichting tegen Kanker te doneren. Voor meer info ga naar www.levensloop.be.

OESTERPARTY 2019 - G VOETBAL AVANTI

De Rotary club Sint-Gillis-Stekene Camasiacum organiseert jaarlijks een Oesterparty, de opbrengsten gaan telkens naar een regionaal goed doel.

Sinds enkele jaren zijn wij partner en zorgen wij voor de omkadering van dit mooie event. Maar daar stoppen we niet, elk jaar zorgen wij ook voor enkele mooie prijzen voor de tombola, hiervan gaat de opbrengst integraal naar het goede doel! De hoofdprijs dit jaar was er één om heerlijk buiten te kunnen genieten, namelijk een Fatboy heademock hangmat! Dit jaar ondersteunde de Rotary club de G-voetbalploeg Avanti Stekene, zij spelen in de G-voetbal competitie Oost-Vlaanderen en richten zich tot personen met een verstandelijke beperking, al dan niet gecombineerd met een fysieke handicap. Het doel is hun leden de mogelijkheid te geven om in een gestructureerd kader en binnen hun mogelijkheden te voetballen.

Plezierbeleving staat dan ook voorop, deelnemen is hier echter belangrijker dan winnen. Het uiteindelijke doel is intergratie van G-voetballers in reguliere clubs, G staat namelijk voor geïntegreerd.

KOOP EEN BOOM EN STEUN ONZE SOCIALE PROJECTEN

Koop vanaf nu een boom voor € 5 en steun Rotary Club Waasmunster-Durmelands sociale projecten. Mede danzij jouw steun kunnen zij jaarlijks 250 kindjes blij maken tijdens het Kinderfeest.

Bovendien zorgen zij ondertussen ook samen voor een groene long in het Waasland.

Bestemming van de bomen:
* Het overgrote deel van de bomen zal een bestemming krijgen via Natuurpunt Waasland, Kern Hamme
* Een 250-tal bomen hebben zij zelf aangeplant op de boomplantactie op 24 februari 2019 in de‘s Heren Streek te Hamme.

Dit is een initiatief van Rotary Club Waasmunster-Durmeland. De opbrengst van deze actie gaat naar sociale projecten waaronder het jaarlijkse kinderfeest en VZW 't Vitamientje. Wil je meer willen weten over deze organisatie of zou je zelf willen doneren, ga dan naar www.rotary-waasmunster-durmeland.be.

VZW MAMAS FOR AFRICA

VZW Mamas for Africa zet zich in voor meisjes en vrouwen die het slachtoffer zijn van fysiek en seksueel geweld in het roerige Oost-Congo. De VZW draagt zorg voor een kwaliteitsvolle hulpverlening op verschillende fronten: medische en psychologische ondersteuning, sensibilisering en bemiddeling, zorg voor zelfredzaamheid en economische onafhankelijkheid. Mamas for Africa geeft de slachtoffers hiermee hun waardigheid terug.

Met het opgehaalde geld werd de aankoop en het onderhoud van een terreinmotor gesponsord, die onmisbaar is bij de hulpverlening.

Wil je meer weten over deze warme organisatie of wil je zelf doneren, ga dan naar mamasforafrica.be.

MOEDERS VOOR MOEDERS

Moeders voor moeders zet zich sinds 1992 in voor de armsten in Vlaanderen. Meer dan 160 vrijwilligers verdelen materiaal en voeding aan gezinnen met jonge kinderen. De vzw stelt bovendien verschillende diensten ter beschikking zoals de resto-bébé, waar de allerkleinsten twee maal per week een badje en een warme maaltijd kunnen krijgen.

Mede dankzij jullie bijdrages tijdens onze her-openingsweekends, hebben wij een bedrag van €3.780 kunnen schenken aan het goede doel: Moeders voor Moeders.

DE KLAPROOS

De Klaproos is een kleinschalige voorziening voor mensen met een mentale of meervoudige beperking. Meubelen Verberckmoes schonk hen na een grootschalige renovatie het nodige meubilair. Daarnaast zamelden we dankzij jou maar liefst €2500 in tijdens onze her-openingsweekends voor deze organisatie!

HET RODE KRUIS

Binnen de verschillende activiteiten van het Rode Kruis steunen wij dit jaar specifiek de vluchtelingenopvang. Het Rode Kruis Antwerpen zorgt voor noodopvang en opvangcentra voor asielzoekers, met aandacht voor de noden van de vluchtelingen in harmonie met de omgeving waar zij worden opgevangen. De medewerkers organiseren er niet louter opvang, maar ook taallessen, ontspannings- en sportactiviteiten, psychologische en medische ondersteuning.

Ook voor dit goede doel hebben we tijdens de her-openingsweekends bij Verberckmoes geld ingezameld, wij mochten het Rode Kruis Antwerpen een waardecheque overhandigen t.w.v. €2500 voor de opvang van vluchtelingen.