Uitstraling brengen in harmonie met een klassevolle woning.

Bij de renovatie van deze prachtige burgerwoning gingen de eerste gesprekken over de slaapkamer. De voorliefde van de eigenaars ging naar massief eiken geruwd. De idee echter om een mooie hoekkleerkast in dit materiaal te plaatsen bleek al snel niet optimaal te zijn.

Vandaar kwam het voorstel om de kleerkasten niet zichtbaar te maken, een soort dressing te integreren in de slaapkamer zonder de ruimte te schaden. Het plafond loopt door vermits de kasten minder hoog zijn, de ramen zijn over heel de kamerbreedte zichtbaar. De kastengang krijgt een andere dimensie door de spiegel aan het einde waardoor het raam reflecteert. De houten greep van de kastdeuren geeft een subtiele hint naar de prachtige oude parketvloer. Op deze manier staat het slaapgedeelte los van het praktische opberggedeelte wat zorgt voor een rustiger slaapcomfort.

Op de vraag van de eigenaar naar een zithoek met dubbel comfort stelden wij de Groundpiece van Flexform voor. Tussen de ene muur met televisie en de andere muur met open haard tekenden wij een zitcombinatie met twee banken tegenover elkaar. Door twee zitdiepten met normaal en passief zitcomfort kan er evengoed geconverseerd als gelegen worden. Een boek lezen bij het haardvuur of met één kleine draaibeweging lekker lui dutten of tv kijken, het kan allemaal. Deze hedendaagse zitcombinatie harmonieert perfect in dit klassieke interieur.

De dressing werd uitgevoerd in het programma Multiforma van Hulsta. Dit programma is bijna maatwerk door de talloze mogelijkheden, uitvoeringen zowel binnen als buiten, alsook de speciale indelingen completeren dit volledig. Bijna iedere vraag kan opgelost worden met dit programma. De keuze nog maar van de grepen brengt variatie in de uitstraling van dergelijke kasten. Poliform biedt evenzo een uitgebreide collectie kleerkasten en dressings, puurder en Italiaanser. Molteni profileert zich naast een sterke wooncollectie de laatste jaren ook als zetelfabrikant. Modellen als Holiday en Reversi 14 hebben specifieke eigenschappen waardoor deze zich onderscheiden en gegeerd worden. Bij een zithoek adviseren wij steeds de bijpassende tapijt als deze van Jov alsook bijzettafels, verlichting. De Pileo lamp van Porada met notelaar structuur en zwarte glanzende kap finaliseert een interieur met klasse.